Menu

Crisisbeheersing

Onze maatschappij wordt steeds kwetsbaarder voor grote ongelukken, crises en rampen. De gevolgen zijn vaak ingrijpend en de impact langdurig. Goed crisismanagement draagt bij aan het beperken van de gevolgen. Maar dit gaat niet zomaar. Dit vraagt om een goede voorbereiding, goede samenwerking en een professionele sturing op het geheel.

De toenemende complexiteit van de samenleving is daarin zeker een uitdaging. Maar ook de gevormde risico’s binnen de samenleving en het aantal partners dat een rol speelt. Enerzijds vanwege betrokkenheid bij het incident of de gevolgen ervan, anderzijds vanwege een belang in het bestrijden van het incident. Hierbij is een netwerk van organisaties in wisselende samenwerking van belang. In deze samenstelling draag je écht bij aan het oplossen én beperken van de gevolgen van crises. Daarin werkt iedere organisatie vanuit haar eigen kracht en capaciteit.

Het bundelen van die capaciteiten zorgt voor effectiviteit en de efficiëntie van de bestrijding. Hierin zijn drie processen onlosmakelijk met elkaar verbonden:

  • Leiding en coördinatie
  • Informatiemanagement
  • Resourcemanagement

Natuurlijk zijn crisismanagers met voldoende bagage en multidisciplinaire ervaring hierbij onmisbaar.

Crisisbeheersing

Onze maatschappij wordt steeds kwetsbaarder voor grote ongelukken, crises en rampen. De gevolgen zij...

Contactgegevens

Kerkveld 79
5388 RH Nistelrode

06 13 39 50 34
hans.opsteen@opsteen.nl

Social

Tweets

    Sluiten